Mintje Groot Nibbelink

Wat is je achtergrond en waar haal je inspiratie uit?

Als kind was ik al gevoelig voor verschillen tussen mensen. En dan vooral voor de oordelen over elkaar. Waarom kunnen we niet met z’n allen samen spelen? Op basis van welk criterium hoor je erbij en waarom niet? Waarom snappen mensen niet dat we met elkaar één groot geheel vormen en elkaar nodig hebben? In 1997 werd ik maatschappelijk werker en ben in 2005 teamleider geworden in de jeugdzorg. In 2014 ben ik gestart met mijn eerste bedrijf Grootnibbelink Mediation.

Opgeleid als:
  • Organisatie-antropoloog;
  • MfN-registermediator;
  • Trainer;
  • NLP-coach.

Verder aanvullende opleidingen gevolgd in onder meer Verbindende Communicatie en Appreciative Inquiry.

Wat boeit jou m.b.t. het onderwerp psychologische veiligheid

Wat me fascineert is de dynamiek tussen mensen en rol van oordelen hierin. Het feit dat de angst voor veroordeling er voor zorgt dat mensen niet tot hun volle potentieel komen. Ik vind het uitdagend hoe ik mensen kan uitnodigen meer van zichzelf te laten zien. Vooral als het schuurt in het contact. Dat is soms eng, maar levert zoveel moois op. Weg van de oordelen (over jezelf of een ander) naar oprecht contact. Als dat lukt, groeit begrip en vertrouwen en is uiteindelijk alles bespreekbaar.

Welke 6 woorden typeren jou in je werk?

Helder, Analytisch sterk, Hartelijk, Integer, Doelgericht en Enthousiast.

Wanneer voel jij je kwetsbaar?

Ik voel me onzeker als contacten teveel van mijn kant uit moet komen. Zowel zakelijk als privé. Dan word ik onrustig en denk ik dat ik tot last ben of niet gewaardeerd wordt. Ik weet dat het niet zo is (denk ik.. 😉), maar toch. Ook mijn hoofd boven het maaiveld uitsteken vind ik spannend. Laten zien waar je voor staat. Ergens houd ik de angst voor een negatief oordeel.

Mintje Groot Nibbelink Trainer Coach van Buro NEAR