Job Bolhuis

Wat is je achtergrond en waar haal je inspiratie uit?

Mijn moeder heeft toen ik jong was al gezegd dat ik een sociale opleiding moest gaan volgen, want ik wilde altijd mensen helpen met hun problemen. Daarnaast wilde- en wil- ik dat het goed gaat met de ander.

Ik vind het nog steeds belangrijk dat het goed gaat met mijn medemens en werk daardoor veelal oplossingsgericht. Ik vind het leuk om mensen met elkaar in contact brengen en tevens zie ik graag dat mensen zich op hun gemak voelen.

Naast mijn werk in de zorg bij verschillende organisaties heb ik een cursus tot trainingsacteur gevolgd. Ik vind het erg leuk om te:

  • acteren;
  • amuseren;
  • coachen;
  • en mensen in hun kracht te zetten.
Job Bolhuis - Trainingsacteur

Wat boeit jou m.b.t. het onderwerp psychologische veiligheid?

Ik vind het interessant om te zien wat mensen vinden van het onderwerp veiligheid. Het valt me vaak op hoe dit kan verschillen op niveau, maar in de kern vaak hetzelfde is voor mensen.

Het gaat altijd om waardering in je werk. Wanneer voel je je veilig en hoe zorg jij ervoor dat andere mensen zich veilig voelen? En hoe doe je dat?

Als trainingsacteur zou ik graag mensen willen uitnodigen om te spelen met verschillende emoties, om fouten te maken en te voelen wat voor gedrag ze bij elkaar oproepen.

Welke 6 woorden typeren jou in je werk?

Hardwerkend, Enthousiast, Humor, Flexibel, Oplossingsgericht en Snel schakelend.

Wanneer voel jij je kwetsbaar?

Ik word onzeker van autoritaire mensen. Dit heeft te maken met het feit dat iemand dan boven mij wil gaan staan en dan word ik onrustig. Ik stel mij dan niet meer zelfverzekerd op, maar wil het juist óf heel goed doen, óf juist niet. Ik ben dan niet meer volledig mijzelf.

Ik voel mij verder kwetsbaar als ik het gevoel krijg dat ik niet goed genoeg ben als collega.