Begeleiding

Begeleiding bij onveiligheid op de werkvloer

Soms heeft een onprettige situatie in de samenwerking al te lang geduurd. De emoties lopen op, er wordt geroddeld, gepest, gezwegen en de samenwerking is niet eerlijk en efficiënt. Veel energie en plezier lekt weg. Collega’s ontlopen elkaar, stappen op, zitten ziek thuis. 

Misschien zag je het wel en hoopte je dat het vanzelf beter zou gaan. Of deed je interventies die niet werkten. Als een team echt vastzit en je vraagt je af of je het ooit nog goedkomt, dan ben je aan het goede adres. Dit is het moment om het aan te gaan. Door de zure appel heen te bijten. 

Je wilt nu dat eindelijk:

  • een eind komt aan negatief gedoe;
  • het verleden worden besproken en afgerond,
  • ruimte ontstaat om te bouwen aan de toekomst;
  • mensen lastige gesprekken met elkaar aangaan;
  • collega’s elkaar durven aanspreken; 
  • dat niet alleen de taak maar ook de relaties goed zijn;
Kortom, je wilt dat de basis op orde is. Neem  dan vooral direct Contact op.

En stel dat je iets heel anders wilt en het past niet bij ons. Dan zeggen we het ook. 

veiligheid teams

Juist de inzet van een professionele ‘buitenstaander’ helpt moeilijke onderwerpen aan te gaan

Soms heb je als leidinggevende alleen maar een steuntje in de rug nodig, wil je tussentijds sparren over de volgende stap in je aanpak en ga je het proces juist zelf oppakken.

Vaak is het verstandig om een gespecialiseerde teamcoach te betrekken als er al ‘gedoe’ is. Juist de inzet van een professionele ‘buitenstaander’ helpt moeilijke onderwerpen aan te gaan en dysfunctionele patronen te doorbreken.

 

Hoe werken we:

In een persoonlijke intake verkennen we wat er speelt in een team en welk resultaat er voor jullie moet zijn. Wanneer zijn jullie tevreden en wat is er dan veranderd? Vanuit deze verkenning zoeken we samen naar een begeleidingsaanbod voor jullie het meest passend is. Van licht advies tot een compleet teamontwikkeltraject. 

Als we daadwerkelijk met een team aan de slag gaan, maken we vooraf ook kennis met het team. We geloven dat commitment van de groep voor onze inzet één van de belangrijkste succesfactoren is.

Foto Mintje Groot Nibbelink

Hoe kan Buro NEAR je helpen?

Heb je vragen over dit onderwerp of ben je benieuwd naar wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op. We gaan graag persoonlijk met je in gesprek.

Bel Mintje Groot Nibbelink: 06 – 11479409

Of stuur een mail: info@buronear.nl